Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Οι μεγαλες πιστες.

Ανοδος Πειραιώς 4/10
Έτοιμος ο Πάνος Κιάμος να οδηγήσει τα γλέντια στο κέντρο της Πειραιώς, όπου τις τελευταίες σεζόν λειτουργεί ως οικοδεσπότης. Είναι από τους τραγουδιστές που με το ταμπεραμέντο τους μπορούν να ξεσηκώσουν και τους πιο ψύχραιμους της παρέας. Μαζί του φέτος η Ειρήνη Μερκούρη.

Gallery 4/10
Με τον Γιώργο Μεταλλινό στο πιάνο και θηλυκές ατμοσφαιρικές νότες στο μικρόφωνο ξεκινά σήμερα και το κλασικό κοσμοπολίτικο στέκι στο Κολωνάκι. Το lounge όχι ως μόδα, αυθεντικό, απ' τα παλιά.
Βοτανικός 5/10
Μετάθεση της έναρξης στον «Βοτανικό». Η τριάδα Νατάσα Θεοδωρίδου, Νίκος Κουρκούλης και Έλλη Κοκκίνου έχει όλα τα φόντα να δώσει ένα από τα πιο πλήρη προγράμματα γλεντιού της πόλης. Η «κυρία στα μπουζούκια» (Νατάσα), ο ανατρεπτικός-θεατρικός αλλά και λυρικός Νίκος, η «hot stuff» Έλλη. Αυτά στην glamorous αίθουσα του «Βοτανικού».
Κύτταρο 5/10
Όπως έχουμε γράψει, η ιστορική σκηνή του ροκ της δεκαετίας του '70 αναβιώνει στον ίδιο χώρο, όπου θα δράσουν οι παλιοί, αλλά κυρίως οι νέοι μουσικοί όλων των εναλλακτικών τάσεων. Η έναρξη ορίστηκε για αύριο και μεθαύριο (5 και 6/10) με προβολή του σχετικού ντοκιμαντέρ του Αντώνη Μποσκοΐτη και live με ονόματα της εποχής που διαμόρφωσαν το ροκ στο «Κύτταρο»: Μ. Κωχ, Β. Γερμανός, Δ. Γλέζου, Λήδα, Δ. Πουλικάκος, Ηρ. Τριανταφυλλίδης, Δ. Ψαριανός. Το πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου περιλαμβάνει πολλά και ποικίλα. Για την εβδομάδα αυτή, σημειώνουμε: 8/10 jazz fusion από την ομάδα του Γ. Φακανά με guest τον Barry Finerty, 9/10 Ενδελέχεια και Υπόγεια Ρεύματα και 11/10 το μουσικό έργο «Kafka» των Socos and the live project band.
Σταυρός του Νότου - Κεντρική Σκηνή 5/10
Αρχή με Μελίνα Ασλανίδου, Μάνο Πυροβολάκη και Γιώργο Καραδήμο. Για λίγα παρασκευοσάββατα, τρεις νέοι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους στην παράσταση «Ένα μύθο θα σας πω».

Απτάλικο 5/10
Ολότελα νέο σχήμα σ' έναν έξυπνο συνδυασμό. Η grande dame του θεατράλε βαρέως λαϊκού ύφους Καίτη Ντάλη (μήπως τώρα πρέπει να πέσει και λίγο ημίφως;) μαζί με το βαμβακαρικό ρεμπέτη Μανώλη Δημητριανάκη και το νεολαϊκό Κώστα Μάντζιο.
Καραβάνι 11/10
Με το αυθεντικό του ύφος ο νεορεμπέτης και νεολαϊκός τραγουδοποιός Γιάννης Λεμπέσης τα πάει μια χαρά στο κυψελιώτικο λημέρι του. Μαζί με τη Λαϊκή Στράτα και τους εκλεκτούς ερμηνευτές του, μας ταξιδεύουν σε τραγούδια λαϊκά, παραδοσιακά και ρεμπέτικα. Αξιοσημείωτα και τα δικά του κομμάτια, που ο κόσμος τα μαθαίνει και τα ζητάει.
Προσεχώς
Την εβδομάδα 11-18/10: Ανοίγει η Ακτή Πειραιώς (12 ή 19/10), με Χρήστο Μενιδιάτη, Αμαρυλλίδα, Χρ. Χολίδη. Στον Σταυρό του Νότου, από 14/10, οι Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Μύρων Στρατής εμφανίζονται στο Club Κυριακές και Δευτέρες και στην Κεντρική Σκηνή τις Πέμπτες, από 18/10, ο Παύλος Παυλίδης. Στο Μετρό, από 15/10, τα δευτερότριτα ανήκουν στην Τάνια Τσανακλίδου. Στις 18/10, τέλος, ανοίγουν τα Εννέα Όγδοα, με Σωτηρία Λεονάρδου, Λάμπρο Καρελλά, Θεοδοσία Στίγκα καθώς και η Μαγιοπούλα με τον Βαγγέλη Κορακάκη.